Cselgáncs Eb - Mind a hat magyar kiesett, egy érem a termés

A szombati zárónapon érdekelt hat magyar közül egyik sem jutott be a délutáni programba a tel-avivi cselgáncs Európa-bajnokságon.

A 90 kilogrammban világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes Tóth Krisztián a lengyel Poitr Kuczera elleni hosszabbításos ippongyőzelemmel kezdett, ám a 16 között ugyancsak ipponnal kikapott a török Batuhan Efemgiltől. Mivel a bronzéremig tartó vigaszághoz a negyeddöntőbe kell jutni, ezért a Pénzügyőr 23 éves klasszisa számára véget ért az Eb.

Súlycsoporttársának, Vér Gábornak csak egy mérkőzés jutott a 38 fős mezőnyben, a Honvéd versenyzője rögtön ipponnal kikapott az ukrán Kvedjal Nabalitól, és kiesett.

A 100 kilós paksi Cirjenics Miklós - aki eddig kilenc érmet gyűjtött Grand Slam- és Grand Prix-viadalokon - hamar "elintézte" a fehérorosz Mikita Szviridet, ám a nyolcaddöntőben ipponnal kikapott az olimpiai harmadik francia Cyrille Maret-tól. Ugyanebben a kategóriában Ohát Zalán bő három perc elteltével ipponnal alulmaradt a mindössze 20 éves fehérorosz Daniel Muketével szemben.

Nem járt több szerencsével a zárónap két női magyar indulója sem: Salánki Evelint (78 kg) a vb- és Eb-bronzérmes brit Natalie Powell, míg Szigetvári Mercédeszt (+78) a 2016-ban Európa-bajnok török Kayra Sayit búcsúztatta.

A 14 fős magyar küldöttség így Csernoviczki Éva csütörtöki ezüstje révén egy éremmel zárta az izraeli kontinenstornát.

A 67. Eb csak három napig tart, mivel a csapatversenyt külön rendezik meg, július 18-án Jekatyerinburgban.Forrás: MTI