Férfi vízilabda BL - A Szolnok játszik az Egerrel az ötödik helyért

A Szolnoki Dózsa 8-7-re legyőzte a Brescia gárdáját a férfi vízilabda Bajnokok Ligája nyolcas döntőjében az 5-8. helyért, így szombaton 17.30 órától az ötödik helyért játszik az Egerrel.

Eredmények, az 5-8. helyért:

Szolnoki Dózsa-Brescia (olasz) 8-7 (1-1, 2-1, 2-2, 3-3)

a magyar csapat góldobói: Cuk, Younger, Zalánki 2-2, Bátori, Fülöp

korábban:

az 5-8. helyért:

ZF-Eger - Spandau Berlin (német) 10-6 (2-3, 2-0, 1-0, 5-3)

Az első, szakadó esőben megrendezett pénteki mérkőzéssel ellentétben a játéknap második találkozóját verőfényes napsütésben játszották.

Az összecsapás első félideje a védőmunkáról szólt, így szűken mérték a gólokat a csapatok. A Brescia vezető találatát követően három szolnoki gól következett - Milos Cuk kétszer is betalált -, az olaszok csak a második negyed utolsó percében tudták minimálisra csökkenteni hátrányukat.

Szolnoki részről két góllal indult a harmadik negyed, de az olaszok nem engedték magukat lerázni, és két találattal visszakapaszkodtak. A felvonás vége előtt fél perccel Valerio Rizzo 8 méterről ejtette át Nagy Viktort. A negyedik negyedben háromszor vezetett két góllal a Szolnok, a Bresciának mindhárom találatra volt válasza, ám az egyenlítésre már nem volt idejük és erejük az olaszoknak.Forrás: MTI / Fotó: MVLSZ