Hazai vereséggel búcsúzott a kieső MTK
2019.05.20
Hazai vereséggel búcsúzott a kieső MTK
Az MTK Budapest kiesett a labdarúgó OTP Bank Ligából, mivel vasárnap a 33., utolsó fordulóban hazai pályán 4-1-re kikapott a Budapest Honvédtól, és a tabella 11. helyén végzett.

Az MTK számára a hazai győzelem sem lett volna elég a bennmaradáshoz, közvetlen riválisai közül ugyanis nyert a Diósgyőr és a Kisvárda is.

A Budapest Honvéd a három ponttal sem jutott éremhez, mert a Debrecen otthon nyert, és a harmadik helyen végzett.

OTP Bank Liga, 33. (utolsó) forduló:

MTK Budapest-Budapest Honvéd 1-4 (1-1)

Új Hidegkuti Nándor Stadion, 3882 néző, v.: Andó-Szabó
gólszerzők: Lencse (22.), illetve Holender (21.), Kamber (53.), N´Gog (76., 92.)
sárga lap: Balogh B. (23.), Lencse (24.), Kanta (39., 47.), Vogyicska (57.), Gengeliczki (68.), U. Diallo (73.), illetve Danilo (42.), Holender (67.), Kukoc (73.)
piros lap: Kanta (47.)

MTK Budapest:
Horváth L. - Balogh B., Gengeliczki, Pintér - Katona, Kanta, Vogyicska, Bognár I. (Banahene, 61.), Vass P. (Torghelle, 76.) - U. Diallo, Lencse (Gera, 71.)

Budapest Honvéd:
Gróf - Kamber, Lovric, Kálnoki Kis - Mezghrani (Banó-Szabó, 77.), Gazdag, Nagy G., Ben-Hatira (Heffler, a szünetben), Kukoc - Danilo (N´Gog, 66.), Holender

Az első húsz percben egyik csapat sem tudott mezőnyfölényt kiharcolni és a kapuk sem forogtak veszélyben, utána viszont egy perc alatt 1-1-re módosult az állás. Előbb Holender Filip ziccerből szerzett vezetést a vendégeknek, Lencse László pedig a kispesti védelem határozatlanságát kihasználva egyenlített. A szünet előtt a Honvéd vette át a kezdeményezést, de a kapura nem jelentett veszélyt.

A második félidő elején Kanta József második sárga lapját is begyűjtötte, így létszámban megfogyatkozott az MTK. Ezt öt perc alatt góllal használta ki a Honvéd - Djordje Kamber volt eredményes -, amely azt követően próbálta eldönteni a meccset. Ez azonban majdnem megbosszulta magát: a tíz emberrel játszó MTK részéről Ulysse Diallo ziccert hibázott - a csatár lövését Kamber mentette a gólvonalról -, majd Lencse lőtte a kapu fölé a büntetőt. A találkozó a 76. percben dőlt el, akkor a csereként tíz perce pályán lévő David N´Gog volt eredményes. A hátralévő időre így már nem volt jellemző az addigi paprikás hangulat, a végeredményt aztán N´Gog állította be a 92. percben.

Az MTK legutóbbi hat mérkőzésén pont nélkül maradt, míg tavasszal a hét hazai mérkőzéséből hatot veszített el.Forrás: MTI / Fotó: Illyés Tibor

Kiadó: FMS Online media
Szerkesztőség: sportpress@sportpress.hu
Értékesítés: sales@fmsonline.hu
Médiaajánlat