Molcsányi Rita: számtalanszor álltunk már fel nehéz helyzetekből
2019.08.28
Molcsányi Rita: számtalanszor álltunk már fel nehéz helyzetekből
Molcsányi Rita, a magyar válogatott liberójátékosa szerint a nemzeti csapat korábban számtalanszor állt már fel nehéz helyzetből, és most is erre van szüksége a budapesti társrendezésű Európa-bajnokságon.

A házigazda 3-0-ra győzött Észtország ellen, majd 3-1-re kikapott a románoktól és 3-0-ra az azeriektől is, így három kör után ötödik helyen áll a C csoportban.

A magyar válogatott számára ezért szinte kötelező a győzelem Horvátország ellen szerdán a Papp László Budapest Sportarénában. Ha nem sikerül legyőzni az idén Európa-liga ezüstérmes riválist, szinte biztos, hogy a házigazda nem jut nyolcaddöntőbe, mivel akkor hatalmas bravúr kellene ehhez a hollandok elleni csütörtöki csoportzáró összecsapáson.

Fizikailag jó állapotban vannak, mentálisan persze a két vereség nem tett jót, de bízik abban, hogy ez inkább dobni fog rajtuk a horvátok elleni mérkőzésen, nem pedig görcsösek lesznek - mondta a magyar csapat keddi szünnapján az MTI-nek Bleicher Réka feladó.

A 23 éves játékos szerint arra kell gondolniuk, mennyi nyernivalójuk lesz szerdán, nem pedig arra, hogy mennyi a veszítenivaló.

"A nyitásfogadásunkon továbbra is javítani kell, mert a horvátok is magasan blokkoló csapat, így ha ezúttal is folyamatosan kettes sáncnál kell támadnunk, akkor nem lesz az ütőknek túl egyszerű dolguk" - mondta Bleicher. Az azeriek elleni hétfői, 3-0-s vereséggel záruló mérkőzésen csereként beszállva jó teljesítményt nyújtó feladó jelezte: örül, hogy jól helyt állt, de ha ismét a cserepadról beszállva számít rá Jan De Brandt szövetségi kapitány, azt is elfogadja.

Molcsányi Rita szerint - akinek liberóként kulcsszerepe van a nyitásfogadásban - szerint a fogadások előtt egy picivel többet kellene beszélniük, mert ha két játékos közé megy a labda, akkor haboznak, egy-egy ütemmel lekésnek a labdákról, és már nem tudják tökéletesen megjátszani.

"Úgy érzem, az észtek és az azeriek ellen sem játszottam rosszul, sajnálom, hogy pont a románok ellen nem tudtam annyit hozzátenni a csapat játékához, mint amit elvárok magamtól" - mondta a 26 éves békéscsabai játékos.

A két vereség közül a románokkal szembeni viselte meg jobban a válogatottat, mert azt maguknak köszönhették - fogalmazott.

"Az azeriek ellen az első és a harmadik szettben is jól játszottunk, a végén apróságok döntöttek a rivális javára, akiknél Polina Rahimova személyében volt egy olyan röplabdázó, aki amikor nagyon kellett, megcsinálta a pontokat" - tette hozzá. Rahimova 22 pontjával toronymagasan a mezőny legeredményesebb játékosa volt.

A horvátokról a magyar válogatott védekezőspecialistája azt mondta, jól ismerik a riválist, az elmúlt években ötször is találkoztak velük - idén nyáron az Európa-ligában kétszer is -, így tudják, mire számíthatnak ellenük.

"Három poszton cserélődött ki a csapatuk a nyár elejéhez képest, Samanta Fabris személyében nekik is van egy klasszis feladóátlójuk, aki magasan, erőteljesen támad" - mondta Molcsányi, aki szerint a kulcs az lesz, hogy a többi horvát támadójátékost mennyire tudják hatástalanítani.

"Voltunk már nehéz helyzetben, de ez a válogatott számtalanszor bebizonyította, hogy fel tud állni, és tud olyat előhúzni, amire senki nem számít. Remélem, szerdán is eljön ez a fajta kattanás a csapatnál" - tekintett előre a békéscsabai liberó.

A magyarok szerdán a horvátok, csütörtökön az előző Eb-n ezüstérmes hollandok ellen lépnek pályára.

Az Eb keddi napján Budapesten a hollandok az észtekkel, a horvátok pedig a románokkal találkoznak.Forrás: MTI

Kiadó: FMS Online media
Szerkesztőség: sportpress@sportpress.hu
Értékesítés: sales@fmsonline.hu
Médiaajánlat