Atlétikai vb - Nguyen Anasztázia döntős, Farkas Petra kiesett távolugrásban
2019.10.06
Atlétikai vb - Nguyen Anasztázia döntős, Farkas Petra kiesett távolugrásban
Nguyen Anasztázia bejutott a döntőbe, Farkas Petra kiesett távolugrásban szombaton a dohai atlétikai világbajnokságon.

A női távolugrásban 6,75 méterben határozták meg a selejtezőszintet. Nguyen Anasztázia idén többször megjavította egyéni csúcsát és 6,77 méteres legjobbjával jutott ki a vb-re. Az MTK vb-újonc versenyzője Dohában 6,41 méterrel kezdett, második kísérlete érvénytelen volt, és harmadikra érte el legjobbját, 6,54-et. Ezzel a 11. helyen bekerült a vasárnapi fináléba.

"Amikor harmadikra felugrottam a tizedik helyre, akkor kezdtem el izgulni. Nem vagyok egy izgulós típus, de akkor nagyon izgultam" - mondta Nguyen Anasztázia, akit aztán már csak egy versenyző előzött meg.

Kiemelte, nem volt elvárás vele szemben a döntőbe jutás, ezért most próbálja visszafogni kissé az érzéseit, hogy a vasárnapi fináléra tudjon koncentrálni. A döntőről nem akart jósolni, de hangsúlyozta, amire ott képes lesz, azt ki fogja hozni magából.

Farkas Petra, az idei U23-as Eb ezüstérmese szintén megjavította 2019-ben egyéni rekordját, 6,72-ig jutott. A selejtezőben elsőre 6,08 métert ugrott, aztán 6,44-re javított. A BHSE atlétája harmadikra 6,20 métert teljesített, összesítésben a 23. helyen végzett első felnőtt vb-jén.

"Kicsit csalódott vagyok, jó lett volna jobb eredményt elérni. A második ugrásnál megzavartak, amikor besétáltak elém, újra kellett indulnom. Fejben még fel kell nőni az ilyen versenyhez, és kizárni a körülményeket" - fogalmazott a 20 éves Farkas Petra.

Hangsúlyozta, a vb-szereplés hatalmas plusz ad neki a folytatáshoz, ebből tud építkezni, célja pedig a 6,82 méteres olimpiai szint elérése.

Óriási meglepetésre kiesett az olimpiai és négyszeres világbajnok amerikai Brittney Reese, akinek 6,52 méteres legnagyobb ugrása csak a 13. helyhez volt elég.Forrás: MTI / Ambrus Gábor

Kiadó: FMS Online media
Szerkesztőség: sportpress@sportpress.hu
Értékesítés: sales@fmsonline.hu
Médiaajánlat