Női röplabda Bajnokok Ligája - Győzelemmel kezdett a Vasas
2019.10.09
Női röplabda Bajnokok Ligája - Győzelemmel kezdett a Vasas
A Vasas győzelemmel mutatkozott be a női röplabda Bajnokok Ligájában: a fővárosi együttes a selejtező első fordulójának első mérkőzésén 3-0-ra nyert a montenegrói Luka Bar otthonában.

A visszavágót jövő kedden 19 órától rendezik a Ludovika Arénában.

A párharc továbbjutójára az albán Partizani Tirana vagy a bosnyák ZOK Bimal-Jedinstvo Brcko vár a húszcsapatos főtáblára kerülésért.

Eredmény:

Luka Bar (montenegrói)-Vasas Óbuda 0-3 (-12, -17, -7)

a Vasas legeredményesebb pontszerzői: Török 16, Dékány 13, Kjelstrup 10

A története első BL-fellépése előtt álló Vasas játékosai a mérkőzés napján sem mutatták semmi jelét annak, hogy a szokásosnál idegesebbek vagy feszültebbek lennének. A csapat tagjainak - hétfőhöz hasonlóan - ezúttal is jutott ideje egy sétával egybekötött kávézásra a tengerparti város sétányán a 23 fokos, szikrázó napsütéses időben.

A mintegy 2500 férőhelyes városi sportcsarnokot már a reggeli edzésre BL-re alkalmas állapotba hozták, azaz leterítették a speciális borítást a parkettára, és felkerültek az európai szövetség molinói, zászlója, illetve a kifejezetten a sorozathoz készített hálót is kifeszítették.

A mérkőzés kezdetekor nagyjából 200 szurkoló - köztük öt Vasas-drukker - foglalt helyet a lelátón, akik azt láthatták, hogy a magyar csapat a nyitófelvonás elejétől kezdve ráerőlteti akaratát a montenegrói bajnokra. A Vasas játékosai sokszor már jó nyitásaikkal megoldhatatlan feladat elé állították a riválist, így a vendég együttes könnyedén szerezte meg a vezetést.

A második szettben nagyobb ellenállást tanúsított a Bar, de a lengyel Jakub Gluszak irányította magyar csapat a játékrész derekán ritmust váltott, és végül simán nyerte meg ezt a játszmát is.

A harmadik etapra a Vasas végképp megtörte a hazaiak ellenállását, a fővárosiak kedvük szerint szerezték a pontokat, Gluszak pedig egy híján minden játékosának megadta a lehetőséget, hogy bemutatkozzon a Bajnokok Ligájában.

A mérkőzés legeredményesebb röplabdázója a Vasas magyar válogatott ütője, Török Kata volt 16 ponttal.Forrás: MTI

Kiadó: FMS Online media
Szerkesztőség: sportpress@sportpress.hu
Értékesítés: sales@fmsonline.hu
Médiaajánlat