Új curlingedzővel készül a világbajnok Palancsa, Kiss vegyespáros
2020.01.08
Új curlingedzővel készül a világbajnok Palancsa, Kiss vegyespáros
David Wills személyében új edzővel készül a jövőben a Palancsa Dorottya, Kiss Zsolt vegyespáros, amelynek célja, hogy első magyarként kvalifikálja magát curlingben a téli olimpiára.

"Pár éve gondolkoztunk azon, hogy szükségünk lenne egy olyan külföldi edzőre, aki koordinálni tudja az edzésmunkánkat és hosszabb távon tud foglalkozni velünk. Most adódott ez a remek lehetőség, a közös munkát hétfőn kezdtük el és egészen a 2022-es olimpiáig szeretnénk folytatni" - mondta a magyar szövetség honlapján a kétszeres világbajnok kettős női tagja.

Palancsa elmondása szerint a kanadai szakembert az a Belleli Lajos ajánlotta, aki karácsony előtt a katari válogatott vezetőjeként járt Magyarországon, s velük tartott Wills is, akinek éppen lejárt a szerződése az arab országban.

A tréner és tanítványai január végén máris komoly próbatétel elé néznek, ugyanis a vegyespárosok magyar bajnoksága fontos mérföldkő a 2022-es olimpia felé vezető úton. A győztes duó utazhat az áprilisi, kanadai vegyespáros vb-re, amelyen már kvalifikációs pontok is gyűjthetőek a pekingi játékokra, mivel a 2020-as és a 2021-es vb eredménye lesz a meghatározó az olimpiai kvótaszerzés szempontjából. Amíg két éve Phjongcshangban nyolc, addig a kínai fővárosban már tíz vegyespáros indulhat az ötkarikás játékokon.

A Palancsa, Kiss duót a korábbi években Palancsa Zoltán és Kiss László segítette, így ez az első alkalom, hogy családon kívülről érkezik rendszeres szakmai segítség.Forrás: MTI

Kiadó: FMS Online media
Szerkesztőség: sportpress@sportpress.hu
Értékesítés: sales@fmsonline.hu
Médiaajánlat