Női vízilabda Euroliga - Döntetlent játszott a Dunaújváros
2020.02.09
Női vízilabda Euroliga - Döntetlent játszott a Dunaújváros
Döntetlenre végzett, így nem szerzett előnyt az első, itthoni mérkőzésen a Dunaújváros az orosz Dinamo Uralocskával szemben a női vízilabda Euroliga negyeddöntőjének szombati játéknapján.

Női Euroliga, negyeddöntő, 1. mérkőzés:

Dunaújvárosi Egyetem - Maarsk Graphics - Dinamo Uralocska (orosz) 11-11 (2-2, 3-2, 3-5, 3-2)

a magyar csapat gólszerzői: Mahieu 5, Garda 4, Vályi 2

Nem volt könnyű helyzetben a 2018-ban LEN Kupa-, majd Európai Szuperkupa-győztes magyar együttes, mivel egyik legnagyobb erőssége, Gurisatti Gréta még a hazai rendezésű Európa-bajnokságon kidőlt a sorból, de a Duna Arénában bronzérmes együttesből Vályi Vanda sem százszázalékos állapotban szállt vízbe szombaton. Ilyen előjelek után Mihók Attila vezetőedző célja az volt, hogy olyan eredményt érjenek el az első találkozón, amivel lehet esélyük a visszavágóra.

A Dunaújváros kezdett jobban, elsősorban az öt gólig jutó francia légiósa, Geraldine Mahieu révén rendre vezetett, s elhúzott 5-3-ra a második negyedben. A harmadik játékrészben az oroszok fordítottak, 6-5-re átvették a vezetést. A szoros csata folytatódott, a magyar együttes a negyedik negyed hajrájában a négytalálatos Garda Krisztina jóvoltából került újra előnybe (11-10), ám az Uralocska 21 másodperccel a vége előtt egyenlíteni tudott.

A visszavágót március 28-án rendezik.Forrás: MTI

Kiadó: FMS Online media
Szerkesztőség: sportpress@sportpress.hu
Értékesítés: sales@fmsonline.hu
Médiaajánlat