Légfegyveres Eb - Két ötödik és egy hatodik hely zárásként
2020.03.02
Légfegyveres Eb - Két ötödik és egy hatodik hely zárásként
A magyar férfi és női puskás csapat is az ötödik helyen zárt, míg a női pisztolyos válogatott a hatodik lett a wroclawi légfegyveres Európa-bajnokság zárónapján.

Vasárnap a csapatversenyek középdöntőit és éremmérkőzéseit rendezik a lengyel városban, ahol minden fegyvernemben a legjobb nyolc-nyolc csapat volt érdekelt. A magyarok csak a férfi pisztolyosoknál hiányoztak a legjobbak közül.

Férfi puskában a friss egyéni Európa-bajnok Péni Istvánnal és a döntőben hetedik, egyúttal olimpiai kvótás Sidi Péterrel, illetve Klenczner Mártonnal felálló magyarok 624,9 kört értek el. Így hat tizeddel maradtak le a negyedik helyről, mellyel a bronzmérkőzésre kvalifikáltak volna.

Az egyéniben hatodik, vegyespárosban Pénivel ezüstérmes Dénes Eszter Toma Dorinával és Bajos Gittával 624,6 kört lőtt a középdöntőben, ami a férfiakéhoz hasonlóan az ötödik pozíciót jelentette a csapat számára. A bronzmeccshez három tizedkör hiányzott a gárdának.

A női pisztolyosoknál a Sike Renáta, Major Veronika, Fábián Sára hármasnak nem ment igazán, különösen utóbbi kettő lőtt gyengébben a megszokottnál. A csapat végül 560 körrel zárt a hatodik helyen.

A magyar válogatott négy arany-, egy ezüst- és egy bronzéremmel zárta az Európa-bajnokságot, melyen Sidi Péter révén szerzett tokiói indulási jogot.

A puskásoknak és pisztolyosoknak ezt követően egyetlen lehetőségük lesz tokiói kvótát szerezni, májusban a plzeni kvalifikációs versenyen.

A nyári játékokra eddig négy magyar jutott ki: Sidit megelőzően Péni, Major és a puskás Mészáros Eszter szerzett kvótát.Forrás: MTI

Kiadó: FMS Online media
Szerkesztőség: sportpress@sportpress.hu
Értékesítés: sales@fmsonline.hu
Médiaajánlat