Férfi kosárlabda BL - Ismét egy csoportban a Dijonnal és a Zaragozával a Falco
2020.07.16
Férfi kosárlabda BL - Ismét egy csoportban a Dijonnal és a Zaragozával a Falco
Akárcsak az előző szezonban, a Falco KC Szombathely ismét egy csoportba került a francia Dijonnal és a spanyol Zaragozával a férfi kosárlabda Bajnokok Ligája főtábláján.

A szerdai sorsoláson eldőlt, hogy a tavalyi magyar bajnok e két csapaton kívül a cseh Nymburkkal, az orosz Nyizsnij Novgoroddal, a török Bursával, a lengyel Lublinnal és egy selejtezőből érkező riválissal - amely lehet a görög Iraklisz, a ciprusi Keravnosz, az ukrán Dnyipro vagy a holland Groningen - találkozik az október 13-án rajtoló főtáblán.

A csoportból a legjobb négy jut tovább az egyenes kieséses szakaszba.

A Gasper Okorn vezetőedző által irányított vasiak ősszel rögtön a 32 csapatos főtáblán kezdenek. A Falco a 2019/20-as idényben - újoncként, a selejtezőből feljutva a főtáblára - hat győzelemmel és nyolc vereséggel csoportja ötödik helyén zárt februárban. Márciusban a BL-szezon a koronavírus-járvány miatt félbeszakadt, és egy nyolcas döntővel zárul majd le szeptember végén.

A Falco KC ügyvezetője, Gráczer György az M1 aktuális csatornának úgy fogalmazott, minden idők legerősebb mezőnye jött össze a Bajnokok Ligájában. Csoportjukból a Dijonnak minden esélye megvan a legjobb nyolc közé kerülésre, míg a Zaragozának ez már korábban is sikerült.

Gráczer hozzátette, a további riválisok közül a Nymburk cseh bajnok, a Nyizsnij Novgoroddal a 2017/18-as idényben az Európa Kupában már találkoztak, a Bursa a török elithez tartozik, a Lublin viszont még nem indult a BL-ben.

"A sorsoláskor kaphattunk volna szerencsésebb, kedvezőbb csoportbeosztást is, de kerülhettünk volna nehezebb nyolcasba is" - hangsúlyozta.

Kiemelte, amennyiben a Falco megismétli a tavalyi eredményét, az a mezőny ismeretében nagy bravúrnak számítana.Forrás: MTI

Kiadó: FMS Online media
Szerkesztőség: sportpress@sportpress.hu
Értékesítés: sales@fmsonline.hu
Médiaajánlat