Vértes-rali - Velenczeiék óriási csatában győztek
2020.10.12
Vértes-rali - Velenczeiék óriási csatában győztek
Hatalmas küzdelemben, az utolsó gyorsasági szakaszon futott nagyszerű idővel nyerte meg a Vértes-ralit vasárnap a Velenczei Ádám, Szőke Tamás kettős.

Az országos bajnokság idei negyedik futamán hamar kiderült, hogy a futamgyőzelemért Velenczeiék, valamint a Turán Frigyes, Bagaméri László kettős vív majd különversenyt.

A két duó az egynapos, kilenc gyorsasági szakaszból álló viadalon végig kiélezett küzdelmet folytatott, az utolsó etap előtt Turánék előnye az összetettben még 4.1 másodperc volt Velenczeiékkel szemben. A győztes páros azonban a kilencedik gyorsaságin 8.4 másodperccel ment jobb időt, mint a Shell Helix Ultra csapatának duója, így megnyerte a Móron és környékén rendezett versenyt.

A harmadik helyen a végig kiegyensúlyozott teljesítmény nyújtó Hadik András, Kertész Krisztián kettős végzett, míg a bajnoki címvédő Vincze Ferenc, Bacigál Igor páros negyedik lett.

Az országos bajnokság november elején Nyíregyházán, a Rally Hungaryvel folytatódik, amely az Európa-bajnoki sorozatnak is a része.

Végeredmény, Vértes-rali (9 gyorsasági szakasz, 126,5 km, a dobogósok):

1. Velenczei Ádám, Szőke Tamás (Skoda Fabia R5) 59:23.8 perc
2. Turán Frigyes, Bagaméri László (VW Polo GTI R5) 4.3 másodperc hátrány
3. Hadik András, Kertész Krisztián (Ford Fiesta R5) 5.1 mp h.Forrás: MTI

Kiadó: FMS Online media
Szerkesztőség: sportpress@sportpress.hu
Értékesítés: sales@fmsonline.hu
Médiaajánlat