Nemzetközi Úszóliga - Az LA Current vezet a harmadik mérkőzésen
2020.10.25
Nemzetközi Úszóliga - Az LA Current vezet a harmadik mérkőzésen
Az LA Current áll az élen a Duna Arénában zajló Nemzetközi Úszóliga (ISL) harmadik mérkőzésén.

A kétnapos összecsapáson még a sorozathoz idén újoncként csatlakozott Toronto Titans és a Tokyo Frogs, illetve a magyarokat is foglalkoztató Aqua Centurions együttese mérkőzik meg egymással.

A rövidpályás viadal második összecsapásán a magyarok közül Szabó Szebasztián 50 méter gyorson és 100 méter pillangón is harmadik helyen zárt, Burián Katalin 200 méter háton hatodik, Verrasztó Evelyn 200 méter vegyesen hetedik lett.

Az ISL-sorozatban egy fordulóban egyszerre négy csapat küzd egymással. A lebonyolítás szerint minden csapatban 12 férfi és 12 női úszó vehet részt egy viadalon, de két-két további versenyző is bevethető váltókban. Egy számban klubonként két úszó versenyez, a helyezések alapján pontokat kapnak a csapatok, így alakul ki a végső sorrend. Az egyéni számokban 9, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1 pontot lehet szerezni alapvetően - ugyanakkor ha valaki bizonyos előnnyel nyer, akkor pontokat rabolhat a többiektől -, míg a váltók dupla szorzóval járnak. Az úgynevezett csillagszóró futamban pedig - amelyben az 50 méter gyorsot egymás után háromszor kell leúszniuk a versenyzőknek, de mindegyik végén feleződik a mezőny - akár triplázni is lehet.

A sorozat második szezonja a koronavírus-járvány miatt zárt kapuk mögött, összesen tíz csapat részvételével végig a Duna Arénában zajlik. A Magyarországra érkező sportolóknak az amerikai sportligákhoz (NHL, NBA) hasonlóan "buborékban" kell élniük. Tíz fordulót rendeznek az alapszakaszban, ezt követően kerül sor az elődöntőre és a döntőre.Forrás: MTI

Kiadó: FMS Online media
Szerkesztőség: sportpress@sportpress.hu
Értékesítés: sales@fmsonline.hu
Médiaajánlat