U23-as Európa-bajnoki ezüstérmes terepkerékpárban Vas Kata Blanka
2020.11.09
U23-as Európa-bajnoki ezüstérmes terepkerékpárban Vas Kata Blanka
Vas Kata Blanka ezüstérmet szerzett vasárnap a hollandiai \´s-Hertogenbosch-ban rendezett terepkerékpáros (cyclocross) Európa-bajnokságon az U23-as női mezőnyben.

A viadal honlapja szerint a 19 esztendős magyar versenyző nyolc másodperccel maradt el a győztes holland Puck Pieterse mögött a 14,6 kilométeres távon. A 22 fős mezőnyben Vasé volt a legjobb köridő a 2,9 kilométeres pályán.

A szakág viadalait ősszel és télen rendezik néhány kilométer hosszú körpályákon, amelyek földutakon, füves területeken és aszfalton, továbbá különböző mesterséges és látványos akadályokon keresztül haladnak.

A három szakágban is a korosztálya legjobbjai közé tartozó Vas februárban a terepkerékpár vb-n ezüstérmes volt az U23-asok között, egy hónapja pedig - ugyanebben a korosztályban - a hegyikerékpárosok világbajnokságán is ezüstérmet szerzett. Az esztendő során országúton az Európa-bajnokság U23-as női mezőnyversenyében hatodik lett, és célba ért a világbajnokságon a felnőttek között, mindemellett az országúti mezőnyversenyben és hegyikerékpárban is felnőtt magyar bajnok.Forrás: MTI

Kiadó: FMS Online media
Szerkesztőség: sportpress@sportpress.hu
Értékesítés: sales@fmsonline.hu
Médiaajánlat