Balázs Krisztián arany-, Molnár Botond bronzérmes a juniorok versenyében
2020.12.13
Balázs Krisztián arany-, Molnár Botond bronzérmes a juniorok versenyében
Balázs Krisztián nyújtón arany-, Molnár Botond talajon bronzérmet nyert a juniorok versenyében a törökországi Mersinben zajló férfi torna Európa-bajnokság zárónapján.

Az európai szövetség honlapja szerint Balázs Krisztián 13,366 pontot kapott, és csaknem fél ponttal megelőzte a második helyezett török Mert Efe Kilicert. A Ferencváros tornásza - aki pénteken bronzérmes volt egyéni összetettben - korláton negyedik, gyűrűn hatodik, lólengésben hetedik lett vasárnap.

"Még a selejtező napján meghúztam a derekamat az ugrásnál, azóta fáj, de ma reggel tudtam, hogy nagy nap vár rám, így megpróbáltam ezt is kizárni" - idézi őt a magyar szövetség sajtóközleménye. Hozzátette, nagyon hosszú hét áll mögötte, fejben és fizikálisan is elfáradt, de nagyon örül, hogy ilyen szép eredménnyel búcsúzott a junior korosztálytól.

"Remélem, a felnőttek között is hasonlóan sikeres pályafutás vár majd rám, én mindent megteszek érte" - nyilatkozta.

Molnár Botond, a Győri AC sportolója 13,400 pontot kapott talajgyakorlatára, így a litván Gytis Chasazyrovas és az ukrán Ivan Sevruk mögött harmadik lett.

A juniorok szerdai csapatversenyében ezüstérmes magyar válogatott további tagjai közül Dobrovitz Ádám gyűrűn, Závory Szilárd pedig ugrásban végzett az ötödik helyen.

Altorjai Sándor csapatvezető elmondta, a zárónapon már egy kicsit fáradtabban mozogtak a magyar versenyzők.

"Ha ilyen éremkollekciót mondanak előre, bizony elfogadjuk szó nélkül. Le a kalappal a fiúk előtt, mindenki fantasztikusan szerepelt" - vélekedett.

A mersini Európa-bajnokság vasárnap délután a felnőttek szerenkénti döntőivel zárul.

A koronavírus-járvány miatt az eseményen mindössze húsz ország képviselteti magát, a mezőny a junioroknál 65, a felnőtteknél 62 főből áll.Forrás: MTI

Kiadó: FMS Online media
Szerkesztőség: sportpress@sportpress.hu
Értékesítés: sales@fmsonline.hu
Médiaajánlat