Férfi kosárlabda BL - Szombathelyi győzelem a Zaragoza ellen
2020.12.23
Férfi kosárlabda BL - Szombathelyi győzelem a Zaragoza ellen
A Szombathely hazai pályán legyőzte a spanyol Zaragozát kedden a férfi kosárlabda Bajnokok Ligája csoportkörének negyedik fordulójában.

Férfi BL, 4. forduló, D csoport:

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - Zaragoza (spanyol) 94-86 (22-28, 27-22, 21-22, 24-14)

A magyar csapat legjobb dobói: Anderson 25, Perl 17, Bruinsma 15, Benke 15

A szombathelyi alakulat novemberben 84-75-re legyőzte itthon a lengyel Lublint, két hete ugyancsak hazai pályán 93-88-ra kikapott az orosz Nyizsnyij Novgorodtól, majd múlt szerdán 85-76-ra alulmaradt Zaragozában.

A tavalyi magyar bajnok az első negyed hajrájáig jól tartotta magát, az utolsó két és fél percben azonban a spanyol csapat hat ponttal elhúzott, majd a második szakasz elején tovább növelte előnyét. Tíz pontról azonban felzárkózott a magyar együttes. A mérkőzés második fele 49-50-ről indult, és maradt is a szoros állás a harmadik tíz percben. A negyedikben viszont Gasper Okorn vezetőedző együttese hatékonyan védekezett, ennek eredményeként a hajrában ellépett. Az utolsó percben hét, majd nyolc ponttal vezetett, és ez a különbség meg is maradt. A spanyol csapat a negyedik mérkőzésén az első vereségét szenvedte el.

A Falco, a Nyizsnyij Novgorod, a Lublin és a Zaragoza négyeséből a csoportkör végén az első két helyezett jut a nyolcaddöntőbe.

Az állás: 1. Zaragoza 7 pont/4 mérkőzés, 2. Falco 6/4, 3. Nyizsnyij Novgorod (orosz) 5/3, 4. Lublin (lengyel) 3/3Forrás: MTI / Fotó: Varga György

Kiadó: FMS Online media
Szerkesztőség: sportpress@sportpress.hu
Értékesítés: sales@fmsonline.hu
Médiaajánlat