Női röplabda CEV Kupa - Kiesett a Békéscsaba is
2021.11.25
Női röplabda CEV Kupa - Kiesett a Békéscsaba is
A Békéscsaba házigazdaként 3-1-re kikapott a lengyel LKS Lódz csapatától a női röplabda CEV Kupa első fordulójának szerdai visszavágóján, ezzel búcsúzott a sorozattól.

A párharc múlt keddi, első mérkőzésen a lengyel együttes ugyanilyen arányban győzött.

Női CEV Kupa, 1. forduló (a 16 közé jutásért), visszavágó:

Swietelsky-Békéscsaba - LKS Commercecon Lódz (lengyel) 1-3 (16, -23, -18, -24)

a legeredményesebb játékosok: Drpa 21, Kornyienko 11, Strunjak és Karhu 10-10, illetve Colombo 15, Alagierska és Jones-Perry 12-12

Továbbjutott: az LKS Lódz, kettős győzelemmel, 6-2-es összesítéssel.

Az első szettet hatalmas lendülettel kezdte a BRSE, és amellett, hogy nagyszerű hatékonysággal támadott, kiválóan megszűrte a rivális akcióit. A hazaiak a szerb Marta Drpa és Sara Klisura vezérletével végig magabiztosan teljesítve, nagy különbségű sikerrel kerültek előnybe.

A második szettre rendezte sorait a vendégcsapat, amely vasárnap még városi rangadót vívott. Lelkes, százfős szurkolótábora biztatása közepette egyre jobban teljesített a Lódz, amelyben az első meccsen is jól játszó amerikai Veronica Jones-Perry mellett a brazil Ivna Colombo is ponterős volt. A BRSE 16-20-ról a hajrára kiegyenlített, majd fordított is (22-21), de a végjátékot a vendégek bírták jobban, akik így egy játszmára kerültek a továbbjutástól.

A harmadik felvonás elején mindent egy lapra feltéve rohamozott a Békéscsaba, de jobbára így is a lengyelek vezettek, igaz, komolyabb előnyt először 17-13-nál tudtak kiépíteni. A viharsarkiak innen még Drpa vezérletével egy pontra visszazárkóztak, de a lengyeleknél a csereként beállt Weronika Sobiczewska remekül teljesített, a végjátékban az ő pontjaival megnyugtatóvá tette a különbséget a Lódz, és újabb részsikerével továbbjutott. A vendégszurkolók ezt konfettiesővel jutalmazták.

A negyedik etapban több kezdőjátékosát is a kispadra ültette a vendégeket edző Michal Masek, azonban együttese így is az első labdamenettől fogva előnyből játszhatott. Ugyan a BRSE tapadt ellenfelére, 5-5 után legközelebb 24-24-nél volt egyenlő úgy, hogy a hazaiak addig két mérkőzéslabdát is hárítottak. A viharsarkiaknál Drpa mellett - nem kis meglepetésre - az orosz feladó Anasztaszija Kornyienko termelte a pontokat, a pontatlanabbul támadó hazaiakat ászaik és jó blokkjaik tartották meccsben. Az egyenlő állást követően Tóth Gábor tanítványai még két meccslabdát hárítottak, a harmadikkal azonban a Lódz lezárta a közel kétórás összecsapást.

A találkozó legeredményesebb játékosa Drpa volt 21 ponttal, a vendégeknél Colombo 15-ig jutott.

A sorozat másik magyar csapata, a Vasas Óbuda ugyancsak az első fordulóban búcsúzott a román CSM Volei Alba Blaj együttesével szemben.

Korábban:

CSM Volei Alba Blaj (román)-Vasas Óbuda 3-0 (19, 18, 21)
Továbbjutott: a Blaj, kettős győzelemmel (6-1).Forrás: MTI / Fotó: Polyak Attila

Kiadó: FMS Online media
Szerkesztőség: sportpress@sportpress.hu
Értékesítés: sales@fmsonline.hu
Médiaajánlat