Női kézilabda Európa-liga - Zágrábban is nyert a Mosonmagyaróvár
2022.01.16
Női kézilabda Európa-liga - Zágrábban is nyert a Mosonmagyaróvár
A Mosonmagyaróvár 22-19-re győzött a horvát Lokomotiva Zagreb otthonában a női kézilabda Európa-liga csoportkörének második fordulójában, szombaton.

Eredmény, csoportkör, 2. forduló, A csoport:

Lokomotiva Zagreb (horvát)-Motherson Mosonmagyaróvári KC 19-22 (11-12)

lövések/gólok: 42/19, illetve 46/22
gólok hétméteresből: 4/4, illetve 5/5
kiállítások: 4, illetve 6 perc

A magyar csapat keretéből Babinszky Lara, Mihály Petra, Bojana Milic és Török Rebeka hiányzott.

Jobban kezdtek a horvátok (3-0), a vendégek ekkor még nem tudtak olyan lendületesen, gyorsan és pontosan kézilabdázni, mint az első meccsükön, amikor 38-30-ra győztek a francia Besancon ellen. Gyorsan eszmélt a Mosonmagyaróvár, a kilencedik percben egyenlített, tíz perccel később pedig, Tóth Eszter góljait követően a vezetést is átvette (7-8).

Szemerey Zsófia egyre több lövést kivédett, mert egyre hatékonyabb védekezéssel segítették csapattársai. A magyar bajnoki bronzérmes őrizte előnyét, sőt a szünetben három góllal is vezethetett volna, de elrontotta a hangulattalan meccs hajráját, így egy félidő után 12-11 volt az állás a vendégek javára.

Döcögős, statikus játékkal kezdődött a második felvonás, a zágrábiak egyenlítettek, erre azonban kiváló védekezésre alapozva egy 7-0-s sorozattal válaszolt a Mosonmagyaróvár, amely ezzel eldöntötte a meccset. A hazaiak 13 percig nem találtak be.

A mezőny legeredményesebb játékosa Tóth Eszter volt tíz góllal. A kapusok közül a zágrábi Lena Ivancok 39 lövésből 18-at védett, a túloldalon Szemerey Zsófia 11 védéssel járult hozzá a sikerhez.

A második számú európai kupasorozat csoportkörében a Váci NKSE vasárnap a román Ramnicu Valcea vendége lesz, a Mosonmagyaróvár pedig egy hét múlva a norvég Sola HK csapatát fogadja Győrben.Forrás: MTI