Női röplabda Extraliga - Bajnok a Vasas
2022.05.11
Női röplabda Extraliga - Bajnok a Vasas
A Vasas Óbuda nyerte a női röplabda Extraligát, miután a döntő keddi, ötödik összecsapásán három szettben nyert a Békéscsaba otthonában.

A fővárosiak ezzel teljessé tették aranyérem-gyűjteményüket, ugyanis korábban a Közép-európai Ligában és a Magyar Kupában is az élen zártak.

A Vasas hetedik alkalommal ért fel a csúcsra, 1989, 2005, 2008, 2012, 2013 és 2019 után ünnepelhet ismét bajnoki címet.

A rájátszás 1989-es bevezetése óta - a magyar szövetség honlapja szerint - ez volt minden idők legszorosabb döntője, ugyanis soha korábban nem volt még olyan, hogy négy mérkőzés is öt játszmában dőljön el.

Eredmény:

Swietelsky-Békéscsaba - Vasas Óbuda 2-3 (-20, -17, -15)

a legeredményesebb játékosok: Drpa 10, Klisura 9, illetve Török 17, Bojko 12, Bannister 10
A párharc végeredménye: 3-2, a Vasas javára.

A két együttes négy korábbi mérkőzése egyaránt ötszettes csatát hozott: az első két összecsapáson a hazaiak örülhettek, a legutóbbi két mérkőzésen azonban vendégként győzött előbb a Vasas, majd múlt vasárnap a Békéscsaba.

A mindent eldöntő, ötödik mérkőzésre szinte teljesen megtelt a békéscsabai Városi Sportcsarnok, ahol így mintegy 1500 ember zsúfolódott össze minden idők egyik legizgalmasabb fináléjának utolsó csatájára.

A tét úgy tűnt, ezúttal is a hazai csapatot nyomja jobban, ugyanis a házigazda BRSE sok hibával kezdett. A Vasas ezt kihasználva hamar meglépett négy ponttal, de a szett derekára a hazaiak összeszedték magukat és egyenlítettek. A fővárosiak hatékony centerjátékuknak és szélső ütőik jó teljesítményének köszönhetően azonban nem engedték át a vezetést ellenfelüknek, és a hajrában magabiztosan teljesítve előnybe kerültek.

A második etapban villámrajtot vett a Békéscsaba, de a Vasas még a felvonás első harmadában Fábián Fanny nyitósorozatával fordított, és tetemesnek tűnő, hatpontos előnyt épített ki. Az óbudaiak előbb centerjátékban, majd minden elemben riválisuk fölé kerekedtek, és - akárcsak az előző találkozón - újra egy szettre kerültek az aranyéremtől.

A harmadik felvonásban tovább folytatódott a Vasas-henger, a szemmel láthatóan elcsigázott Békéscsaba-játékosok már a szett elején hétpontos, később pedig még ennél is nagyobb hátrányba kerültek, a budapestiek így végül ezen a mérkőzésen simán szerezték meg a bajnoki aranyérmet.

A 90 perces találkozó legjobbja Török Kata volt 17 ponttal.Forrás: MTI