Rabati tenisztorna - Bondár maratoni sikere
2022.05.17
Rabati tenisztorna - Bondár maratoni sikere
Bondár Anna háromszettes győzelemmel bejutott a nyolcaddöntőbe kedden a rabati, 251 ezer dollár (90 millió forint) összdíjazású salakpályás női tenisztornán.

A legelőkelőbben jegyzett magyar női játékos (67. a világranglistán) az első játszmában adogatóként végig magabiztos volt az olasz Cristana Ferrando ellen, és mivel 3:3-nál egy remek átemeléssel brékelni tudta a WTA-rangsorban 261. riválisát, előnybe került.

Bondár a második szettben ugyancsak 3:3-nál jutott el négyszer is fogadóelőnyig, ezeket azonban nem tudta kihasználni, Ferrando pedig vérszemet kapott és előbb brékelt, majd kiegyenlítette az összetett állást.

Az olasz játékos lendülete megmaradt a döntő felvonásra is, egyből elvette Bondár adogatójátékát, és 3:1-re elhúzott. A magyar teniszező sorozatban három gémet nyerve fordított, 5:4-nél két mérkőzéslabdát kihasználatlanul hagyott, de két játékkal később már nem hibázott, így 2 óra 47 perc alatt továbbjutott.

Bondárra a következő körben a szlovák Kristina Kucova (87.) vár.

Marokkóban ugyancsak kedden, a francia Clara Burel (95.) ellen mutatkozik be Udvardy Panna (88.), Gálfi Dalma (98.) pedig már hétfőn kiharcolta a helyét a nyolcaddöntőben.

Eredmény: 1. forduló (a 16 közé jutásért):

Bondár Anna (5.)-Cristana Ferrando (olasz) 6:4, 3:6, 7:5

páros, nyolcaddöntő:

Amina Ansba, Udvardy Panna (orosz, magyar)-Arantxa Rus, Madzsar Szerif (holland, egyiptomi) 17.00 körülForrás: MTI