Kanada a bronzérmes férfi jégkorongban
2018.02.25
Kanada a bronzérmes férfi jégkorongban
A kanadai férfi jégkorong-válogatott szerezte meg a bronzérmet a phjongcshangi téli olimpián, miután a szombati helyosztón 6-4-re legyőzte a cseh csapatot.

Jégkorong:

férfiak, bronzmérkőzés:

Kanada-Csehország 6-4 (3-1, 0-0, 3-3)

gól: Ebbett (9., 46.), Kelly (10., 50.), Roy (16.), Wolski (56.), illetve Ruzicka (10.), Kovar (47.), Cervenka (57., 58.)

Az első harmad derekán megszerezték a vezetést az utóbbi két olimpián aranyérmes kanadaiak, ám 16 másodperc múlva jött az egyenlítés. Újabb 15 másodperc elteltével azonban ismét a tengerentúliaknál volt az előny, amelyet a szünet előtt megdupláztak. A kevésbé izgalmas második játékrészt követően megint felpörögtek az események. Egy bő négyperces szakaszt nyertek 2-1-re a kanadaiak, majd Martin Erat gólját kapusakadályozás miatt érvénytelenítették, így maradt az 5-2. A hajrában még jött egy kanadai találat, amire a kapusa helyett mezőnyjátékost jégre küldő csehek kettővel válaszoltak.

Vasárnap közép-európai idő szerint 5.10-kor az orosz csapat mérkőzik az aranyéremért a fennállása első olimpiai döntőjére készülő német együttessel.Forrás: MTI / Fotó: Czeglédi Zsolt