Cselgáncs Eb - Tóth Krisztián hetedik
2020.11.22
Cselgáncs Eb - Tóth Krisztián hetedik
A 90 kilogrammos Tóth Krisztián kikapott a vigaszágon, így hetedik lett a prágai cselgáncs Európa-bajnokság szombati zárónapján.

A világbajnoki ezüstérmes dzsúdós negyedik mérkőzésén, a vigaszágon a spanyol színekben dzsúdózó Nikoloz Sherazadishvilivel csapott össze, aki ellen 4/2-re állt a győzelmi mérlege. Az utóbbi két találkozójukat megnyerő, 24 éves ellenfél Tbilisziben született, és pályafutása eddigi csúcsaként világbajnoki címet szerzett 2018-ban Bakuban, az elődöntőben éppen Tóthot legyőzve.

Hetedik csatájukon is látszott, hogy alaposan kiismerték egymást, Sherazadishvili rendre lelépett a Pénzügyőr versenyzőjének a támasztott válldobásairól. A négyperces alapidő csak intéseket hozott, így jöhetett a hosszabbítás, amelyben a 26 éves magyar kezdeményezőbben lépett fel, csakhogy 6 perc 20 másodpercnél egy sikertelen indítása után az ellenfél egy villámgyors külső horogdobással véget vetett a küzdelemnek.

A 11 fős magyar válogatott az 57 kilós Karakas Hedvig révén egy aranyéremmel zárt a cseh fővárosban, ahol a koronavírus-járvány miatt nézők nélkül zajlik a 69. kontinenstorna.Forrás: MTI / Fotó: MTK

Kiadó: FMS Online media
Szerkesztőség: sportpress@sportpress.hu
Értékesítés: sales@fmsonline.hu
Médiaajánlat