Azcona nyerte az első WTCR-futamot, két magyar szerzett pontot
2022.06.12
Azcona nyerte az első WTCR-futamot, két magyar szerzett pontot
Mikel Azcona, a Hyundai spanyol versenyzője nyerte a túraautó-világkupa (WTCR) Hungaroringen zajló idei harmadik fordulójának első versenyét, az úgynevezett főfutamot vasárnap, amelyen a három magyar pilóta közül kettő szerzett pontot.

Michelisz Norbert élről rajtoló, 25 éves spanyol csapattársa mögött két francia, a címvédő és sorozatban kétszeres WTCR-bajnok Yann Ehrlacher (Lynk&Co), valamint Nathanaël Berthon (Audi) végzett. A rajthoz képest utóbbi két honfitárs a hajrában cserélt helyet egymással.

A magyarok közül Nagy Dániel (Cupra) a 11., a 2019-ben világkupa-győztes Michelisz (Hyundai) rajtbüntetése miatt a 13., míg Tassi Attila (Honda) 14. helyről kezdte a versenyt. Michelisz végül a 12. helyen zárt, Tassi a 14. helyen végzett, Nagy viszont utolsó lett a 17 fős mezőnyben.

A Zengő Motorsport Cupráját vezető, 2012-ben világbajnok brit Rob Huff a hatodik lett a 17 körös versenyben.

A WTCR magyarországi fordulójának második futamát 16.45-től rendezik. A fordított rajtrácsos szabály értelmében - a szombati időmérő alapján - a pole pozíció ott az uruguayi Santiago Urrutiáé (Lynk&Co) lesz.Forrás: MTI / Fotó: Czeglédi Zsolt