Férfi kosárlabda Eb - Vereséggel kezdtek a magyarok
2022.09.01
Férfi kosárlabda Eb - Vereséggel kezdtek a magyarok
A magyar férfi kosárlabda-válogatott 95-85-re kikapott a bosnyák csapattól csütörtökön az Európa-bajnokság kölni csoportjának a nyitómérkőzésén.

Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány együttese remek kezdéssel már nyolc ponttal is elhúzott a nyitónegyedben, főként Hanga Ádám és Vojvoda Dávid révén. A jobban lepattanózó ellenfélnél a 2014 óta az NBA-ben szereplő Jusuf Nurkic, valamint Dzanan Musa villogott.

A félidőben 46-45-re vezettek a magyarok, a harmadik negyedben azonban nagy fordulat következett, 17 pontra 28-cal válaszoltak a bosnyákok, így a zárószakasz 73-63-ról indult. Ebben még egyszer sikerült két pontra felzárkózni, ám a hajrában már a fizikális fölényét kihasználó ellenfél akarata érvényesült. A magyarok legjobbja Benke Szilárd lett 20 ponttal.

A folytatásban a nemzeti csapat szombaton 20.30-kor találkozik a címvédő szlovénokkal, másnap szintén 20.30-kor pedig a világbajnoki bronzérmes franciákkal. Kedden 17.15-kor következik Litvánia, végül jövő szerdán 20.30-kor zárul a csoportkör a hazaiak ellen.Forrás: MTI