Jégkorong BL - Kikapott a Fehérvár a címvédő otthonában
2022.09.09
Jégkorong BL - Kikapott a Fehérvár a címvédő otthonában
A Hydro Fehérvár AV19 7-1-re kikapott a címvédő svéd Rögle otthonában a jégkorong Bajnokok Ligája csütörtöki 3. fordulójában, így továbbra is pont nélkül áll.

Eredmény:

D-csoport, 3. forduló:

Rögle Ängelholm (svéd)-Hydro Fehérvár AV19 7-1 (3-1, 2-0, 2-0)

gól: Rosdahl (6.), Sund (8.), Kasper (12.), Lesund (32.), Engström (39.), Sheen (48.), Stal-Lyneräs (54.), illetve Sarauer (16.)

A két csapat múlt szombati, fehérvári összecsapásán remekül tartotta magát a Volán, ám a hajrában lőtt góllal végül a Rögle diadalmaskodott 2-1-re.

Most viszont a sokkal esélyesebb északiak nem bízták a véletlenre, már az elejétől fogva hatalmas iramot diktáltak, és a 6. percben egy kontra végén Kim Rosdahl kapásból talált be. Két perc múlva Tony Sund távolról volt eredményes, újabb négy perc elteltével pedig a 18 éves osztrák Marco Kasper - aki az első felvonás győztes találatát ütötte - szépen lépett ki, és bombázott Olivier Roy lábai között a kapuba. Még a szünet előtt Sarauer Andrew szépített egy ellentámdás végén.

A folytatásban már jobban védekezett a Fehérvár, ám a meccs derekán Erlend Lesund egy távoli, takarásból leadott lövéssel növelte a különbséget. Még a szünet előtt Andy Engström oldalról tört be, és nem hibázott. A 48. percben emberelőnyben Riley Sheen lőtte ki a jobb felső sarkot, de ekkor sem állt le a Rögle: Oscar Stal-Lyneräs egyedül korizott végig a pályán, és ő is kilőtte a jobb sarkot.

A Fehérvár szombaton a Zürich Lions vendége lesz, a svájci gárda egy hete 7-1-re nyert az ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban. A magyar csapat a lengyel Katowice elleni két összecsapását októberben játssza le. A csoport másik mérkőzésén:Zürich Lions (svájci)-GKS Katowice (lengyel) 5-1 (1-0, 2-0, 2-1) Az állás: 1. Rögle 9 pont, 2. Zürich 7, 3. Katowice 2, 4. Fehérvár 0 Az első két helyezett jut a nyolcaddöntőbe.Forrás: MTI