Ózd-rali - Östberg nyert nagy csatában
2022.10.09
Ózd-rali - Östberg nyert nagy csatában
Az összetettben is élen álló Mads Östberg, Patrik Barth norvég, svéd páros nyerte szombaton az Ózd-ralit, a Mercarius országos rali bajnokság idei hatodik, utolsó előtti versenyét.

A Citroen Rally Team Hungary kettőse így ebben az évben ötből öt sikernél jár, csak a Dunakanyar-ralin nem győzött, de ott nem is állt rajthoz.

Az Ózdon és környékén rendezett szombati viadalon óriási csatát vívott az élmezőny, Östbergéknek több mint 10 másodperces hátrányból kellett visszakapaszkodniuk az élre, és hatalmas küzdelemben sikerrel jártak.

A második helyen az idén javarészt az Európa-bajnokság (ERC) futamain induló Csomós Miklós, Nagy Attila páros zárt, míg Östberg összetettbeli legnagyobb riválisa, a 2019-ben abszolút magyar bajnok Vincze Ferenc, Németh Gergely navigátorral az oldalán harmadik lett a Korda Racing Skoda Fabia R5-ösével.

A futam előtt a bajnoki pontverseny harmadik helyén álló Velenczei Ádám, Vánsza Zsolt (Skoda Fabia Rally2) duó Ózdon negyedikként végzett, míg a sokáig a dobogósokat szorongató Turán Frigyes, Farnadi Ágnes páros komoly balesetet szenvedett az ötödik gyorsasági szakaszon, és feladta a viadalt. A Shell Helix Ultra csapatának versenyzője és navigátora sérülés nélkül megúszta a nagy sebességnél történt bukást, amelyet egy defekt okozott.

Végeredmény, Ózd-rali (9 gyorsasági szakasz, 106,8 km, a dobogósok):

1. Mads Östberg, Patrik Barth (norvég, svéd, Citroen C3 Rally2) 53:15.2 perc
2. Csomós Miklós, Nagy Attila (Skoda Fabia R5) 0.7 másodperc hátrány
3. Vincze Ferenc, Németh Gergely (Skoda Fabia R5) 4.8 mp h.Forrás: MTI