Zemplén-rali - Östberg vezet féltávnál, karnyújtásnyira került a bajnoki címtől
2022.11.13
Zemplén-rali - Östberg vezet féltávnál, karnyújtásnyira került a bajnoki címtől
A Mads Östberg, Johan Johansson norvég, svéd páros áll az élen a Mercarius rali országos bajnokság idényzáró futamának, a Zemplén-ralinak az első, szombati napja után.

Az összetettben is vezető 35 éves sztárversenyző ezzel karnyújtásnyira került az abszolút bajnoki cím megszerzésétől, amelyet a magyar rali történetében első külföldiként hódíthat el. A WRC2-es kategória 2020-as világbajnokának ezúttal a szintén svéd Patrik Barth helyett Johansson diktálja az itinert, és a skandináv duó úgy vezet 22 másodperces előnnyel a Csomós Miklós, Nagy Attila páros előtt, hogy a szombati hat gyorsasági szakaszból csak egyet nyert meg. A Citroën Rally Team Hungary párosának az segített sokat, hogy a második szakaszon a Skoda Fabia Rally2-vel versenyző Csomósék kétszer is megpördültek és ezzel sok időt veszítettek, Östbergéknek így négy második és egy harmadik idő elegendő volt ahhoz, hogy az élen zárják a napot.

Az idén az Európa-bajnokság (ERC) futamain indult Csomósék a hazai bajnokságba visszatérve kiváló tempót autóznak, így másodikak, míg a 2019-ben abszolút magyar bajnok Vincze Ferenc - Németh Gergely navigátorral az oldalán - a Korda Racing Skoda Fabia R5-ösével egyelőre harmadik (25.3 másodperc hátrány).

Iain Campbell, a rali-világbajnokság (WRC), valamint az ERC új promótercégének menedzsere, aki megfigyelőként van jelen az eseményen, azt mondta az MTI-nek, hogy a rendezés teljes mértékben zökkenőmentes, eddigi tapasztalataik szerint a szervezők kifogástalan munkát végeztek. Hozzátette, úgy látják, hogy a szurkolók is igyekeznek minden szabályt betartani és a kijelölt nézői pontokról követik az eseményeket, a biztonsági személyzet kéréseinek pedig eleget tesznek.

Az idényzáró futam vasárnap további hat gyorsasági szakaszzal folytatódik, a végeredmény pedig így 150,98 kilométer megtétele után alakul ki.Forrás: MTI