Férfi röplabda Challenge Kupa - Kikapott izraeli ellenfelétől a Kazincbarcika
2022.11.17
Férfi röplabda Challenge Kupa - Kikapott izraeli ellenfelétől a Kazincbarcika
A Kazincbarcika hazai pályán 3-1-re kikapott az izraeli Makkabi Tel-Aviv csapatától a férfi röplabda Challenge Kupa első fordulójában, a nyolcaddöntőbe jutásért zajló párharc első mérkőzésén.

A visszavágót csütörtökön ugyancsak Kazincbarcikán rendezik.

Férfi Challenge Kupa, 1. forduló (a 16 közé jutásért), 1. mérkőzés:

GreenPlan-VRCK - Makkabi Jeadim Tel-Aviv (izraeli) 1-3 (22, -21, -16, -16)

a legeredményesebb játékosok: Blázsovics 13, Csoma, illetve Szafjonov 22, Foyer, Grassso 13-13

A Vegyész gyenge formában, öt egymás utáni bajnoki vereséggel a háta mögött várta a nemzetközi bemutatkozást. Toronyai Miklós vezetőedző a mérkőzés előtt arról beszélt, nem ők a párharc esélyesei, így nincs rajtuk nyomás: szerette volna, ha tanítványai élvezik a játékot és felszabadultan röplabdáznak.

Az izraeli bajnokcsapat a selejtezőben a koszovói Ferizajon "lépett át" nagyon simán, keretében Puerto Ricó-i, orosz, amerikai, német és Fülöp-szigeteki légiós is szerepelt.

Toronyai a kezdőcsapat kijelölésével meglepte az ellenfelet, ugyanis az eredendően feladóátló, tehát nyitást nem fogadó Szabó Dávidot szélső ütőként játszatta, míg az ő posztján Csoma Krisztián szerepelt. Az izraeli együttes kereste is Szabót a nyitásokkal, aki azonban remekül megoldotta a feladatát, ráadásul támadásban is igen hatékony volt. Ez, valamint a vendégek hibái elégnek bizonyultak ahhoz, hogy a borsodiak - némi meglepetésre - előnybe kerüljenek.

A második szettre rendezte sorait a Makkabi, amely 9-3-nál tetemesnek tűnő előnyben volt. A Vegyész azonban nem adta fel, folyamatosan csökkentette hátrányát - 19-20-ig visszazárkózott -, de a hajrá a korábban évekig a hazája bajnoksága élcsapatának számító Belgorodban szereplő, orosz Alekszandr Szafjonov vezette izraelieké lett.

A harmadik etapot villámgyorsan eldöntötte a vendég együttes, amely állva hagyta a Toronyai tanítványokat és 6-0-ra, majd 9-1-re is vezetett. Szafjonovnak ezúttal több "játszótársa" is akadt, a gyengén fogadó és támadó VRCK erejéből csak a különbség tartására futotta.

A negyedik szettben 6-6-ig tudta magát tartani az egyre inkább fáradó Kazincbarcika, a folytatásban a pontosabban fogadó és támadásban szinte minden labdát eredményesen befejező vendégek végig növelték az előnyüket, és végül 115 perc alatt győztek.

A mérkőzés legjobbja a 22 pontos Szafjonov volt.Forrás: MTI