Lewandowski 11-est rontott, Mexikó pontot szerzett a lengyelek ellen
2022.11.23
Lewandowski 11-est rontott, Mexikó pontot szerzett a lengyelek ellen
Hiába voltak aktívabbak a mexikóiak, a legnagyobb gólszerzési lehetőség a lengyelek előtt adódott, de a Barca lengyel támadójának 11-esét Ochoa kivédte.

C csoport, 1. forduló:

Mexikó-Lengyelország 0-0

Doha, 974 Stadion, 39 369 néző, v.: Chris Beath (ausztrál)
sárga lap: J. Sánchez (29.), Moreno (56.), illetve Frankowski (76.)

Mexikó:
Guillermo Ochoa – Jorge Sánchez, César Montes, Hector Moreno, Jesus Gallardo – Hector Herrera (Carlos Rodríguez, 71.), Edson Álvarez, Luis Chávez – Hirving Lozano, Henry Martin (Raúl Jiménez, 71.), Alexis Vega (Uriel Antuna, 84.)

Lengyelország:
Wojciech Szczesny – Matty Cash, Bartosz Bereszynski, Kamil Glik, Jakub Kiwior, Nicola Zalewski (Krystian Bielik, a szünetben) – Jakub Kaminski, Grzegorz Krychowiak, Sebastian Szymanski (Przemyslaw Frankowski, 72.) – Piotr Zielinski (Arkadiusz Milik, 87.), Robert Lewandowski

A mérkőzés első közel fél órája szinte teljesen eseménytelen mezőnyjátékot hozott, egyik válogatott sem talált fogást a másikon. Az első játékrész egyetlen nagy helyzete a mexikóiak előtt adódott 28. percben, de Alexis Vega közelről a kapu mellé fejelt.

A fordulás után óriási lehetőséghez jutottak a lengyelek: az 56. percben Hector Moreno lépett be a tizenhatoson belül Lewandowski elé, a játékvezető pedig – miután videón visszanézte az esetet – büntetőt ítélt. A tizenegyest a sértett a bal alsó sarok irányába lőtte, de Ochoa bravúrral védett. Ettől – átmenetileg – új erőre kapott Mexikó, amely kitartóan rohamozott a vezető gól megszerzése érdekében, de erőfeszítései nem vezettek sikerre. Az utolsó húsz percre pedig mindkét szövetségi kapitány cserékkel próbált frissíteni együttesén, de újabb gólhelyzet már nem alakult ki, így mindkét válogatott egy ponttal gazdagodott.Forrás: MTI