Atlétikai vb - Rivasz-Tóth Norbert országos csúcsot dobott gerelyhajításban
2019.10.06
Atlétikai vb - Rivasz-Tóth Norbert országos csúcsot dobott gerelyhajításban
Rivasz-Tóth Norbert 83,42 méteres országos csúccsal bejutott a gerelyhajítás döntőjébe szombaton a dohai atlétikai világbajnokságon.

A két éve U23-as Európa-bajnok versenyző egy héttel a vb előtt került be a csapatba, mivel a vb-szintet (83,00 m) nem sikerült megdobnia, de 82,26 méteres eredményével befért a 32-es mezőnybe. Azóta 82,44 méterre javította idei legjobbját.

Dohában viszont 84 méterben határozták meg a selejtezőszintet, ehhez a magyar dobónak meg kellett javítani 83,08-as országos csúcsát. Rivasz-Tóth Norbert ezt meg is tette, elsőre 83,42 méterig hajította a gerelyt, és saját, 2017-es magyar rekordját adta át a múltnak.

Másodikra 81,06-ot, harmadikra 77,27-et dobott, és csoportjában a hatodik helyen végzett. Összesítésben a 9. helyen lett döntős.

"Nagyon reméltem, hogy előbb-utóbb kijön a lépés, mert nagyon hosszú ez a szezon" - nyilatkozott a 23 éves Rivasz-Tóth. - "Február elején kezdtünk, igyekeztem minél jobban a 83 méter felé haladni, mert az volt a vb-szint. Ez nem sikerült, csak már szeptemberben, akkor dobtam 82,44-et. Várni kellett a kijutásra, ami elég körülményes volt, nem sokkal a vb előtt derült ki, de szerencsém van, hogy a gerelyhajítást a vb vége felé rendezik."

Hozzátette, bár a bemelegítésnél még kereste a technikát, de érezte, jó formában van.

"Most várom, elég lesz-e a döntőhöz. Ilyen eredmény elegendő szokott lenni, de ez csak a statisztika" - fogalmazott, amikor még nem ismerte a másik csoport eredményeit.

Búcsúzott többek között két német, az olimpiai bajnok Thomas Röhler és az Eb-ezüstérmes Andreas Hoffmann, valamint az idei negyedik legjobb eredménnyel rendelkező litván Edis Matusevic.

A gerelyhajítás fináléját vasárnap magyar idő szerint 18.55 órakor rendezik.Forrás: MTI

Kiadó: FMS Online media
Szerkesztőség: sportpress@sportpress.hu
Értékesítés: sales@fmsonline.hu
Médiaajánlat