Osztrák jégkorongliga - Már 0-2-re áll a Fehérvár a negyeddöntőben
2021.03.15
Osztrák jégkorongliga - Már 0-2-re áll a Fehérvár a negyeddöntőben
A Vienna Capitals 3-2-re nyert a Hydro Fehérvár AV19 otthonában, és ezzel 2-0-ra vezet az egyik csapat negyedik sikeréig tartó negyeddöntős párharcban az osztrák jégkorongligában.

A magyar együttes két napja 6-1-re kapott ki Bécsben, most pedig nem számíthatott egyik legjobbjára, a beteg Alex Petanra.

Az osztrákok nagy iramot diktáltak, és ez végül éppen a szünet előtt érett góllá: már csak 11 másodperc volt a pihenőig, amikor Ty Loney középről volt eredményes.

A fordulást követően feljavult a Volán, és Hári János egy szép mozdulattal közelről egyenlített. Szűk másfél perc múlva azonban a bécsiek megint betaláltak, sőt, a harmadhajrában ismét villantak, így már kétgólos volt az előnyük. Ebben a szakaszban mindkét vendégtalálat emberelőnyben esett.

A záró játékrészben fokozta a tempót a Fehérvár, hamar létszámfölénybe került, amelyet a hátvéd Stipsicz Bence váltott gólra egy nagyerejű lövéssel, így minimális lett a különbség. Azonban a folytatásban nem sikerült ismét gólt ütni, így maradt a fájó vereség, amellyel bajba került a Fehérvár, mert most már kétszer kell győznie Bécsben, hogy továbbléphessen a négy közé.

A következő mérkőzésre kedden kerül sor az osztrák fővárosban. A Volán osztrák ligás története során sosem jutott túl a negyeddöntőn.

Osztrák liga, negyeddöntő, 2. mérkőzés:

Hydro Fehérvár AV19-Vienna Capitals (osztrák) 2-3 (0-1, 1-2, 1-0)

a Fehérvár gólszerzői: Hári (29.), Stipsicz (45.)

Az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharc állása: 2-0 a Vienna javára.Forrás: MTI

Kiadó: FMS Online media
Szerkesztőség: sportpress@sportpress.hu
Értékesítés: sales@fmsonline.hu
Médiaajánlat