Közelebb az ezüstéremhez a Puskás Akadémia
2021.03.15
Közelebb az ezüstéremhez a Puskás Akadémia
A bajnokság második helyén álló Puskás Akadémia FC hazai pályán 1-0-ra legyőzte a harmadik MOL Fehérvárt vasárnap, a labdarúgó OTP Bank Liga 26. fordulójának zárómérkőzésén, ezzel nagy lépést tett az ezüstérem megszerzéséért.

A felcsúti együttes hét fordulóval a bajnokság vége előtt nyolc pontra növelte előnyét székesfehérvári riválisa előtt.

OTP Bank Liga, 26. forduló: Puskás Akadémia FC - MOL Fehérvár FC 1-0 (0-0)

Pancho Aréna, zárt kapuk mögött v.: Solymosi
gólszerző: Slagveer (68.)
sárga lap: Bamgboye (77.), Houri (91.), Musliu (93.), illetve Corbu (1.), Szolnoki (70.), Slagveer (91.)

PAFC:
Tóth B. - Szolnoki, Joao Nunes, Spandler, Nagy Zs. - Corbu (Plsek 74.), Van Nieff - Slagveer, Knezevic (Baluta 81.), Kiss T. (Deutsch L. 89.) - Géresi (Mance 81.)

Fehérvár:
Kovács D. - Nego, Musliu, Stopira, Hangya - Fiola, Pinto (Houri 76.) - Dárdai (Bamgboye 72.), Nikolics (Szabó L. 87.), Petrjak (Bolla 72.) - Zivzivadze

A forduló rangadóját a második helyezett Puskás Akadémia és a harmadik helyezett Fehérvár is támadó szellemben kezdte, mindkét kapu előtt több ígéretes lehetőség alakult ki. A folytatásban is jó iramú, lüktető játékot produkált a két csapat, a kapuk felváltva forogtak veszélyben, ám gól a szünetig nem esett.

Fordulást követően átvette a játék irányítását a Puskás Akadémia, és Luciano Slagveer fejesével megszerezte a vezetést. A Fehérvár az egyenlítés érdekében kitámadott, többet birtokolta a labdát, de kevés veszélyt jelentett a hazai kapura. A felcsútiak a meccs végéig magabiztosan védekeztek, és megőrizték egygólos előnyüket.Forrás: MTI / Fotó: Szigetváry Zsolt

Kiadó: FMS Online media
Szerkesztőség: sportpress@sportpress.hu
Értékesítés: sales@fmsonline.hu
Médiaajánlat