Gasparics Fanni szerint a sírból hozták vissza a női hokidöntőt
2021.03.15
Gasparics Fanni szerint a sírból hozták vissza a női hokidöntőt
Gasparics Fanni, a MAC női jégkorongcsapatának kiválósága szerint a sírból hozták vissza a bajnoki döntőt, és tudták elvenni az aranyérmet a 2015 óta uralkodó KMH-tól.

A válogatott csatár elmondta, a mindent eldöntő harmadik összecsapás rosszul kezdődött számukra, az ellenfél gyorsan elhúzott 2-0-ra, majd 4-1-re, innen kellett visszajönniük.

"Egy csapatként, egy szívvel küzdve megfordítottuk. Pozitív volt a teljes pad, tudtuk, ez az utolsó mérkőzés a idényben" - tette hozzá.

A MAC végül a hajrában egyenlített - Gasparics mesterhármast ütött -, és a hosszabbításban nem esett gól. A rávezetés már a nyolcadik párban járt, itt Gasparics megint betalált, Németh Anikó pedig védett, így eldőlt a maratoni csata.

A KMH Budapest 2015 óta egymás után hatszor nyerte meg a magyar bajnokságot, most ez a széria megszakadt.

A válogatottra még egy fontos feladat vár a szezonban: májusban rendezik Kanadában az A-csoportos világbajnokságot, és ott a fennállása során először szereplő magyar csapat szeretne az első nyolc között végezni, azaz biztosan bennmaradni az elitben.

"Mindenki nagyon várja, nagy élmény lesz a vb, hiszen még nem jártunk A-csoportos vb-n, ráadásul tavaly elmaradt a koronavírus-járvány miatt, így kaptunk egy évet fejlődni" - mondta Gasparics hozzátéve, arról még nem született döntés, hogy lesz-e kieső, mert a többi tornát a nemzetközi szövetség a pandémia miatt nem rendezi meg, de így is szeretnének olyan helyen zárni, ami alapból bennmaradást érne.Forrás: MTI

Kiadó: FMS Online media
Szerkesztőség: sportpress@sportpress.hu
Értékesítés: sales@fmsonline.hu
Médiaajánlat