Női röplabda Extraliga - Ötszettes csatában vette el a Békéscsaba pályaelőnyét a Vasas
2022.05.05
Női röplabda Extraliga - Ötszettes csatában vette el a Békéscsaba pályaelőnyét a Vasas
A Vasas 3-2-re nyert Békéscsabán a női röplabda Extraliga döntőjének harmadik, szerdai összecsapásán, így egy sikerre áll a bajnoki címtől.

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc negyedik találkozóját vasárnap rendezik a fővárosban.

Eredmény:

Swietelsky-Békéscsaba - Vasas Óbuda 2-3 (23, 18, -24, -20, -14)

a legeredményesebb játékosok: Drpa 28, Klisura 25, Pekárik 12, illetve Bannister 23, Bojko 17, Török 14, Abdulazimova 13

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 2-1, a Vasas javára.

A két együttes első két mérkőzése fordulatos, ötszettes csatát és hazai győzelmet hozott. Harmadik találkozásuk első játszmájában végig a hazaiak akarata érvényesült, a vendégeknek a támadások hatékony befejezése mellett elsősorban a szerb Marta Drpa semlegesítésével gyűlt meg a bajuk, így a BRSE - bár a végén izgulnia kellett - végig vezetve került előnybe.

A második felvonásra összeszedte magát a Vasas, amelynek elsősorban védekezése javult fel, azonban a házigazda 7-13 után magára talált, és jó nyitásokkal, remek mezőnymunkával és hatékony támadásbefejezésekkel előbb fordított, majd simán megnyerte ezt a játszmát is.

A harmadik szettben sokáig újra a Vasas volt előnyben, amelyben a válogatott Török Kata játszott remekül. A hazaiak azonban ezúttal sem adták fel ötpontos hátrányban sem, 13-18-ról előbb kiegyenlítettek, majd mérkőzéslabdához jutottak, amelyet azonban nem tudtak kihasználni, a Vasas így - az első meccshez hasonlóan - vesztett helyzetből szépíteni tudott.

A negyedik etapot a Vasas kezdte jobban, de a szett derekától a hajráig egyenlőközeli állás volt. A BRSE-nél Drpa, vagy honfitársa, Sara Klisura kapta a labdák nagy részét, a túloldalon többfelé oszlottak el a terhek, ami a hajrában kulcsfontosságúnak bizonyult, ugyanis a hazaiak legjobbjai rontottak, ezzel pedig elveszítették a játszmát.

A sorozatban harmadik rövidítés elején a Békéscsaba volt a jobb csapat, sokáig vezetett, de 11-10-nél már a Vasas volt előnyben. A hajrában a BRSE is hárított két mérkőzéslabdát, de a harmadikat a Vasas bebombázta, így előnnyel várhatja a negyedik találkozót.

A 150 perces találkozó legjobbja Drpa volt 28 ponttal.

Korábban:

A 3. helyért, 3. mérkőzés:

Szent Benedek RA - 1.MCM-Diamant Kaposvár 3-2 (21, 13, -23, -20, 13)
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc végeredménye: 3-0 a Szent Benedek javára.

Az 5. helyért, 3. mérkőzés:

Fatum-Nyíregyháza - UTE 3-0 (17, 22, 19)
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc végeredménye: 3-0, a Nyíregháza javára.Forrás: MTI