Atlétikai csb - A Honvéd diadalmaskodott
2022.09.19
Atlétikai csb - A Honvéd diadalmaskodott
A szombati nyitónap után is élen álló Budapesti Honvéd sikerével zárult vasárnap az atlétikai csapatbajnokság döntője.

A debreceni Gyulai István Atlétikai Stadionban húsz egyesület összesen negyven versenyszámban harcolt a pontokért. Idén kiemelt fontosságú a csb, mert most dőlt el, hogy a következő évtől átalakuló rendszerben melyik egyesület melyik osztályba kerül.

Az idei csb-re 46 egyesület nevezett, a csapatok két, 23-as elődöntőbe sorolták. Fontos változás az előző esztendőhöz képest, hogy idén már minden klub saját magát képviseli, azaz nem jöhettek létre két vagy több egyesületből álló fúziók.

A vasárnapi győztesek közül kiemelkedik Huller Dániel (Dunakeszi VSE), aki a szombati 400 méteres sikerét követően a 800 méteres síkfutásban sem talált legyőzőre. Az egy hónappal ezelőtt Münchenben Európa-bajnoki ezüstérmes Kozák Luca (Debreceni Sportcentrum) győzelmét nem veszélyeztették 100 méter gáton, mint ahogyan a bajor fővárosban ugyancsak második Halász Bence (Szombathelyi Dobó SE) is magabiztosan nyert kalapácsvetésben. Az Európa-bajnoki bronzérmes Madarász Viktória (UTE) jelentős fölénnyel győzött 5 kilométeres gyaloglásban.

A Budapesti Honvéd végül 515 ponttal diadalmaskodott, a második helyen a MATE-GEAC végzet 403,5-tel, míg a harmadik a Ferencváros lett 402-vel.Forrás: MTI / Fotó: Czeglédi Zsolt